Виробники продуктів швидкого приготування збільшують експорт в ЄС [ Редагувати ]
Експорт українських товарів до Європи за останні 10 місяців зріс на 12%. Значною мірою за рахунок сільського господарства та продуктів переробки. Виробники товарів швидкого приготування планують запускати нові потужності.
На заводі "Маревен Фуд Україна" уже готові три додаткові лінії. Генеральний директор компанії Хай Ха розповідає: "Ми досягли для нас рекордного обсягу. В місяць ми вже вийшли на рівень 25 мільйонів одиниць продукції. В Європі ми вже продаємо в Німеччину, Англію, Румунію, Болгарію, Прибалтику, Грецію та інші країни".
На підприємстві кажуть, на ринки ЄС орієнтувалися одразу. Продукцію виготовляють на високотехнологічних японських та європейських лініях. ЇЇ безпечність підтверджується міжнародними сертифікатами якості ISO 9001 и ISO 22 000. З 2011 року в’єтнамська компанія інвестувала у виробництво 40 мільойнів доларів.
Продукти торгової марки "Роллтон" виробляються з української сировини.
"При виробництві лапші яєчної і вермішелі швидкого приготування ми використовуємо борошно українського виробника і тільки вищого сорту", - розповідає інженер-хімік заводу Людмила Рупа. Під час візиту на завод Надзвичайний посол республіки В’єтнам в Україні Нгуент Мінь Чі запевнив – його країна планує і надалі вкладати кошти у розвиток виробництва в Україні.